tisdag 18 augusti 2009

DRIVe

I och med den stora öppethelgen vecka 35 tänkte jag nu passa på att skriva lite om just DrivE konceptet.

DRIVe är Volvos egna märkning på bilar som körs på alternativa bränslen, miljöbilar och på de bilar som har bäst miljöprestanda i sin storleksklass.
Just nu vill vi lyfta fram de bilar som har utvecklats med en konventionell dieselmotor, manuell växellåda, och anpassade för minskat rull- och luft motstånd. Under 2009 fanns det tre sådana modeller, C30, S40 och V50 med ett utsläpp under 120g CO2/km som då var klassade som miljöbilar. Idag har Volvo tagit ytterligare ett steg.

Nu finns det två sorters DRIVe på modellerna C30, S40 och V50. Den nya modellen för 2010 har en start och stopp funktion som gör att utsläppet är 104g CO2/km och bränsleförbrukningen är 0,39 liter milen. Såväl C30, S40 och V50 DRIVe har fått mycket positiv kritik. Volvo S40 DRIVe med start/stopp har blivit ut utsedd till årets miljöbil av den prestigefyllda brittiska konsumenttidningen "What Car?" i juni. Start/stopp funktionen fungerar på så sätt att när bilen står still, vid till exempel ett rödljus, kan man lägga kopplingen i friläge så stängs motorn av. När man sedan lägger i ettan så startar motorn igen. Funktionen kan stängas av när man vill men då är förbrukningen och kol dioxidutsläppet inte längre 0.39 liter milen respektive 104g koldioxid/km
När man köper en DRIVe bil så är den utsmyckat med detta fina emblem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar